Pixel Federation otvára pobočku v Brne

Slovenská vývojárska firma Pixel Federation rozširuje svoje pôsobenie za hranice Slovenska, otvára pobočku v susednom Brne.


Pixel Federation má v Českej republike slušnú základňu fanúšikov, niektorí z nich hrajú Pixel hry od ich úplného začiatku. Vďaka vzdialenosti od Bratislavy necelých 90 minút a taktiež kultúrnej a jazykovej príbuznosti je Brno ideálnym miestom na nábor nových talentov.

„Naše bratislavské kancelárie sme určite neprerástli, avšak chceme využiť príležitosť na založenie zahraničného officu. Preto sme sa rozhodli začať práve krásnym Brnom.“, hovorí COO Pixel Federation, Daniel Duranka. „Brno je skvelé svojou polohou, čo znamená, že súčasní zamestnanci tam môžu ľahko dochádzať, hľadať nové talenty a rozširovať náš tím ako po kultúrnej tak po personálnej stránke. Veľmi sa tešíme, čo nám rozšírenie officov do Brna prinesie a že do našej Pixel rodiny privítame nové tváre.“

Posledných 10 rokov bolo pre firmu mimoriadne úspešných. Z malého štúdia sídliaceho v zatekajúcich priestoroch sa Pixel vypracoval na firmu s vyše 230 zamestnancami a viac než 50 miliónovým kumulatívnym ročným obratom. Avšak cieľom herného štúdia je zachovať si svoje hodnoty a nová pobočka v Brne bude pokračovať v rovnakých šľapajách. Transparentnosť, tvorba oddanej komunity a individuálny rozvoj a vzdelávanie budú piliermi nového tímu aj v českej pobočke.

Pixel Federation si sľubuje od Brna nielen nové talenty, ale aj vytvorenie samostatného produkčného tímu už počas prvého roka existencie. Pri tvorbe nového tímu sa chce vedenie firmy zamerať na zachovanie jedinečnej firemnej kultúry a tvorbu hier v súlade s mottom „Od hráčov pre hráčov (Players to Players).”

Firma nedávno obohatila svoju CSR stratégiu aj o podporu projektov týkajúcich sa životného prostredia, čím vykázala silnú vôľu zlepšovať komunitu okolo seba na viacerých úrovniach. Rovnaké hodnoty firma plánuje rozšíriť aj za hranice do svojej novej, brnenskej pobočky.

GET IN TOUCH